Jan Molenaar

LOET VAN DER LEE NIEUWE LEIDER MOLENAAR BIG BAND


Jazztrompettist, componist en bandleider Loet van der Lee is de nieuwe dirigent van de Molenaar Big Band uit Zaanstad. Jan Molenaar (84) nam op 23 februari 2020 met een prachtig afscheidsconcert in de koepel te Heiloo afscheid van zijn orkest. Na 52 jaar leiding te hebben gegeven aan de naar hem genoemde big band was het tijd voor een opvolger.

Na een periode van gastdirecties en gesprekken over de toekomst van de band is besloten dat Van der Lee (1968) vanaf 1 september 2020 het stokje zal gaan overnemen. Loet maakte zelf jarenlang deel uit van de band en heeft – naast zijn uitmuntende carrière als trompetsolist en sectiespeler 25 jaar ervaring als dirigent van vele big bands, waaronder twaalf jaar met zijn eigen professionele Holland Big Band.

Van der Lee is vol lof over Jan: Jan is echt een begrip in de Zaanstreek. Zijn passie voor muziek en blaasmuziek in het bijzonder blijkt wel uit het feit dat hij in 1948 op 12-jarige leeftijd een eigen orkest begon en daar ook de muziek voor schreef. Hij begon met zijn big band in het jaar dat ik geboren ben en het is een enorme eer dat ik na al die jaren voor het orkest mag staan.

De band zal enkele regionale concerten per jaar gaan verzorgen en zal het repertoire verder verbreden. Uiteraard is de basis de enorme muziekbibliotheek van Jan Molenaar, die zal worden aangevuld met nummers die in de stijl van het orkest passen. Daarnaast schreef Van der Lee zelf composities voor big bands, en die zullen ook ten gehore worden gebracht.

De nieuwe bandleider ziet ondanks de lastige Covid-19 periode goede mogelijkheden. Allereerst gaan we stevig repeteren en werken aan de plannen voor de toekomst. De muzikanten zijn ongelofelijk getalenteerd en uiteraard zal de situatie op termijn normaliseren en dan zullen we klaar zijn voor het geven van topconcerten met deze fantastische Zaanse band.

www.vanderleemusic.com/
Copyright © 2020, Rene Laanen design, all rights reserved.

 

 

Symptoma


.