Home

Jan Molenaar

Muzikanten

Agenda

Foto

Video

Contact

 

Emile Boelaard/Slagwerk

Als heel klein jongetje was Emile al bezig met muziek. Meezingen met de radio, bespelen van speelgoed instrumentjes. Alles waar muziek uit kwam werd uitgeprobeerd en vooral op geslagen.
Op 9 jarige leeftijd mocht hij dan eindelijk een ‘echt’ instrument. Het werd de dwarsfluit. Met Thijs van Leer en Ian Anderson als grote voorbeelden heeft hij dit zo’n 6 jaar volgehouden, maar op 14 jarige leeftijd werd het toch tijd voor iets anders. Het werd de basgitaar. Maar na 2 jaar kruipt het bloed toch naar waar het niet gaan kan en besluit hij om te gaan drummen.
Na 2 jaar les te hebben gehad bij Panc Daalder besluit Emile toelatingsexamen te gaan doen op het conservatorium. Hier heeft hij 5 jaar les gehad van Mark Eshuis en Bob Martens. Dit betekende een grote sprong voorwaarts in zijn muzikale carrière.
Emile heeft het podium gedeeld met Mike Boddé en Hadewych Minis, is hij als bandleider en drummer te zien in de TV-programma’s ‘Van Zon op Zaterdag’ van Erik van Muiswinkel en De Nationale Wetenschapsquiz. Drie nieuwe en veelbelovende projecten zijn de Jan Molenaar BigBand, die een project met Nederlandstalige zanger Niels van der Gulik is aangegaan. Def P & Beatbusters, die inmiddels hun sporen wel hebben verdiend binnen de Nederlandse muziek scène. Eind 2011 speelde Emile in een theaterprogramma met Birgit Schuurman. Dit programma heette ‘Het grote verlangen’ en zal ongetwijfeld een reprise krijgen in theaters door heel Nederland.